Wijncursussen

Wil je meer leren over wijn, wijnlanden, termen, etiket lezen, het combineren van wijnen en het maken van wijn? Voor groepen vrienden, familie & collega’s stelt Proeven Aan Zee een cursus op maat samen. Van wijnliefhebber tot wijnkenner zal genieten van de wijnen en de lesstof. Wil liever een cursus volgen welke kan worden afgesloten met een landelijk erkend diploma? Proeven aan zee verzorgt cursussen op SDEN 1 (wijnvignet), SDEN 2 (wijnoorkonde) en SDEN 3 (wijnbrevet) niveau.  

Cursus wijnvignet  SDEN niveau 1

Een leuke en vooral praktijkgerichte cursus. Een kennismaking met wijn voor een ieder die beroepsmatig of privé iets van wijn wil weten. We beginnen bij het begin, even terug naar de basis. Je leert de meest voorkomende druivenrassen kennen en maakt kennis met de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden. We proeven verschillende  wijnen aan de hand van een proefformulier zodat je een aantal basissmaken van de wijn leert onderscheiden en benoemen. Onderwerpen als de bekende wijnlanden, de bekende streken met hun wijnen, het serveren en decanteren van wijnen, wijn/ spijs en hoe wijn word gemaakt, komen aan bod.

Er word les gegeven aan de hand van het boekje ‘ik weet wat van wijn ‘, dit word uitgereikt 2 weken voor de eerste les en hoeft dus niet apart te worden aangeschaft. Aan het einde van deze gezellige en leerzame cursus doe je aansluitend examen. Je ontvangt direct het landelijk erkende SDEN I ‘wijnvignet’. (SDEN Stichting Drankenexamen Nederland) De cursus is inclusief lesboekje, 12 wijnen, proefformulieren, examen en het bijbehorende diploma.

Cursus wijnoorkonde SDEN niveau 2
Een leuke en vooral praktijkgerichte 5-daagse cursus. Bij deze cursus wordt dieper ingegaan op alle aspecten die met wijn te maken hebben.
1.Korte geschiedenis van wijn en wijnbouw, wijnbereiding, Frankrijk (Champagne, Elzas, Bourgogne)
2.De wijnwetgeving, Frankrijk (Rhône, Provence, Languedoc, Zuid West Frankrijk, Bordeaux, Loire)
3.Spanje en Portugal
4.Duitsland, Oostenrijk, Italië
5.Verenigde Staten, Argentinië, Chili, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika met aansluitend een proefexamen en feestelijke afsluiting
Ga jij een stapje verder in de wijnwereld?
De cursus voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Stichting Dranken Examens Nederland (SDEN) voor het niveau 2. Na afloop van deze zes leerzame en gezellige avonden kun je het landelijke erkende SDEN 2 (Wijnoorkonde) examen doen in Maarn. Dit examen is niet verplicht.

Meer weten over wijn?

Reserveren